Soorten boeken

Genres en thema’s bij ZijnBoek Uitgeverij

Algemeen

Soorten boeken

Er zijn talloze soorten boeken/ genres.
Bij ZijnBoek vindt u het volgende:

Fictie (algemeen en christelijk)

  • Realistische romans
  • Romans over de eindtijd

Non-fictie

  • Verlies en rouw
  • Pastoraat

Realistische, christelijke romans

 

Hoogslim voorzijde
Serie 'Als tijd opraakt'

Genres en thema’s

In het overzicht hieronder staan een aantal genres en thema’s die ZijnBoek Uitgeverij uitbrengt.

De genres van ZijnBoek

Roman

Een roman is een wat langer verzonnen verhaal (fictie) dat vertelt over de levens van bepaalde personen en hun ervaringen en emoties.

Er is vaak sprake van meerdere verhaallijnen, meerdere personages en één of meer thema’s. Een roman heeft een bepaalde stijl en structuur.

De romans van ZijnBoek werken pakkende thema’s op een realistische manier uit. De stijl is vaak spannend, humoristisch en ook vaak aangrijpend.

Romans van ZijnBoek

Eindtijd

De romans over de eindtijd beschrijven gebeurtenissen over de laatste dingen zoals de Bijbel die beschrijft. Het gaat over de laatste jaren van de wereldgeschiedenis en de komst van Jezus Christus.

De eindtijd-serie van ZijnBoek vertelt in verhaalvorm (in drie romans) dit Bijbels perspectief op een spannende, realistische manier. Vanwege de vele verwijzingen naar de Bijbel kan de lezer verder onderzoek doen.

Boeken over de eindtijd van ZijnBoek 

Slechtziendheid

Slechtziendheid is een visuele beperking waardoor het zicht van een mens ernstig is verminderd. Het varieert van een kleine afname van de gezichtsscherpte tot een bijna volledig verlies van het zicht.

Mensen met slechtziendheid kunnen problemen hebben met het zien van details, het onderscheiden van kleuren en het waarnemen van diepte en afstand. Slechtziendheid kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld oogziekten, genetische afwijkingen, letsel aan de ogen of hersenen.

In de roman ‘Hoogslim’ van ZijnBoek merkt de zevenjarige Elsie dat ze steeds slechter gaat zien. Het thema wordt aangrijpend, maar ook nuchter uitgewerkt, terwijl in een andere verhaallijn een eigenaar van een groot bedrijf wordt gechanteerd. Deze verhalen komen bij elkaar.

Roman Hoogslim

Verlies en rouw

We spreken van verlies bij een ingrijpende verandering of het missen van iets of iemand dat belangrijk voor ons is. Voorbeelden zijn een overlijden van een dierbare, het verliezen van een baan, een scheiding of een verhuizing.

Rouw is de persoonlijke reactie op verlies en is heel natuurlijk. Het gaat dan vaak om emotionele, fysieke en psychologische reacties op dat verlies.

Veel boeken van ZijnBoek bevatten het thema van verlies en rouw. Verlies is een veel voorkomende gebeurtenis en herkenbaar voor bijna iedereen. Rouw is echter zo persoonlijk dat het bij iedereen weer anders wordt ervaren. Dat maakt nadenken en schrijven over verlies en rouw zo boeiend.

Boeken over pastoraat bij ZijnBoek